İŞ Holding AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Peyman Kuruyemiş 1.3 milyar TL borçla konkordato talebinde bulundu. Ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği ortaya çıkan markanın iflasın eşiğinde olduğu belirtildi.
1995 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen kuruyemiş markalarından biri haline gelen Peyman, konkordato talebinde bulundu.

Eskişehir merkezli olarak Mutlular, Güneş ve Kurtuluş aileleri tarafından kurulan Peyman, kısa sürede çekirdek, patlamış mısır, hurma ve incir gibi geniş bir ürün yelpazesiyle hem iç piyasada hem de uluslararası pazarda büyüdü. TOPLAM BORÇ 1.3 MİLYAR TL
Halk TV'nin haberine göre 2017 yılında özel sermaye fonu Bridgepoint tarafından 110 milyon dolara satın alınan marka, şimdi ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor. Toplam borcu 1.3 milyar TL olan 30 yıllık şirket, iflaşın eşiğine geldi.
