ABD merkezli AARP'ye göre, 50 yaş üstü yetişkinlerin %78'inden fazlası besin takviyesi kullanıyor ve 65 yaş üstü kişilerde bu sayı %83'e çıkıyor. İnsanları belirli vitaminleri dışarıdan almaya ittiğini söyleyen uzman, orta yaşlı yetişkinlerin 50 yaşından sonra kullanması gereken vitaminlerin; kalsiyum, D vitamini ve B12 vitamini olduğunu söyledi.
HASTALIKLAR ARTMAYA DEVAM EDECEKDiyetisyen ve "Flat Belly Cookbook for Dummies" kitabının ortak yazarı Tara Collingwood, "Yaşlandıkça, vücudumuz bazı büyük fizyolojik değişikliklerden geçiyor. Ve nüfusumuz yaşlandıkça, hipertansiyon, kalp hastalığı ve bunama ve Alzheimer gibi yaşlanmayla ilişkili diğer hastalıklar artmaya devam edecek." diyor.
BESLENMEYE DİKKATABD merkezli diyetisyen, "Hem erkekler hem de kadınlar kemik kaybına, kas kaybına, hormonal değişikliklere ve korkulan orta yaş yayılmasına karşı hassastır. Bu değişiklikleri ağrıyan eklemlerimizde, görme bozukluğumuzda, kalp komplikasyonlarımızda, kilo alımımızda, hafıza tutma yeteneğimizin azalmasında ve enerji eksikliğimizde görüyoruz ve hissediyoruz; bunların hepsi doğrudan beslenmeyle bağlantılıdır." diye belirtti.
TAKVİYELER GÜVENLİK AĞICollingwood , "Besinleri eski usul yiyeceklerden almak her zaman en iyisi olsa da, bu hızlı tempolu dünyada çoğumuz düzgün yemek yemeye veya yeterince dinlenmeye zaman ayırmıyoruz. Sağlıklı bir diyet uygulasak bile, büyük ihtimalle doğal besin zenginliğinden yoksun topraktan ve aşırı işleme tabi tutulmuş yiyeceklerden ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri almıyoruz. İşte bu noktada takviyeler bir güvenlik ağı sağlayabilir ve yaşlanmanın tahribatını önlemeye yardımcı olabilir." diyor.
sözcü