Almanya’nın Krefeld şehrinde yaşanan olaya ilişkin, bir Alman kadının köpeği, Türk ailenin bahçesine pisledi. Kadını uyaran gurbetçi, ağır hakarete uğradı; “Hepiniz buradan gideceksiniz” sözüyle tehdit edildi.
“1 YIL İÇİNDE SİZİN GİBİLER GİDECEK”
Irkçılığın yükselişe geçtiği Almanya’da gurbetçilerimiz sık sık saldırıya uğruyor. Son kurban “Acı vatan”da doğup büyüyen Ali Cengiz isimli Türk vatandaşı oldu. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Krefeld şehrinde yaşayan Cengiz, bir çifte ait köpeğin bahçesini pislettiğini gördü. Kadını uyaran Cengiz, beklemediği şekilde sert bir cevap aldı. Kibarca ısrarda bulunmasına rağmen karşısındaki Alman, hakarete başvurarak yüzüne tükürdü. Ali Cengiz, polis çağıracağını söyleyince uzaklaşmaya başlayan kadın, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) üyesi olduğunu belirterek “1 yıl içinde iktidara gelince sizin gibiler gidecek” tehdidinde bulundu.
“IRKÇILIK SADECE SİYASETTE YOK”
Yaşadıklarını KARAR’a anlatan Ali Cengiz “Ben burada doğdum. Bu ülkenin bir parçasıyım. 10 yıldır dünya devi Alman özel bir şirkette müdürlük yapıyorum. Daha önce üniversitede doçenttim. Çok çalışıyorum, vergilerimi ödüyorum, her türlü katkıda bulunuyorum. Tıpkı göçmen kökenli diğer pek çok kişi gibi. Ama bugün bana tükürüldü, hakaret edildi, tehdit edildim. Bana AfD iktidara gelirse ‘atılacağım’ söylendi. Bütün bunlar, kendi mülkümdeki köpek pisliğini temizlemediğini söylemem yüzünden oldu. Irkçılık sadece siyasette yok. Sokaklarda, kapı önlerinde, günlük hayatın içinde de aynı zamanda. Bu video benim gibi insanların her gün yaşadığı birçok andan sadece bir tanesini gösteriyor” dedi.
AFD NEDİR?
Almanya'da 2013 yılında kurulan göçmen karşıtı AfD, 23 Şubat'ta yapılan genel seçimlerde yüzde 20,8 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. Son anketlerde ise, birinci parti olarak gözüküyor. Göçmenlerin kitlesel olarak sınır dışı edilmesini vadediyor.
KARAR