Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik, aşçılık mesleğinin kazançlarının arttığını duyurdu.
Arnik, aşçı maaşlarının bazı tıp doktorlarını geçtiğini ifade ederek, “Aşçılar, çalıştıkları otellerde genel müdürlerden sonra en yüksek ücreti alan meslek grubu haline geldi,” dedi.
POPÜLERLİK ARTIYOR
Gastronomi alanında yaşanan dönüşüm, aşçılık mesleğine olan ilgiyi artırdı. Televizyon programları ve medya etkisiyle aşçılık artık daha fazla ilgi görüyor. Arnik, “Usta şefler, yemek yapmanın ötesinde milyonlarca dolar kazanabiliyor. Türkiye’den yurt dışına aşçı gönderiyoruz ve Türk aşçılar uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar,” diye ekledi.
MAAŞ ARALIKLARI
Türkiye’deki usta aşçı maaşları 60 bin TL ile 175 bin TL arasında değişirken, yurt dışındaki rakamlar da dikkat çekici. Almanya’da 2000-3000 Euro, Amerika’da 2500-3500 dolar ve Dubai’de 5000-15000 AED arasında kazançlar söz konusu.
kamuajans
kamuajans