Samsun'un Bafra Ovası'nda yaklaşık 13 bin 500 dekar alanda ekilen karpuzların hasadına başlandı. Bu yıl karpuz sezonu, dönüm başına 60 bin lira ile açılmış olsa da şu anda fiyatlar 35 bin liraya kadar düştü. Karpuz üreticileri, Adana'nın güneş yanığı karpuzlarının marketlerde ucuza satılmasının piyasayı olumsuz etkilediğini belirtti.
KARPUZ ÜRETİCİLERİ ŞİKAYETÇİ
Karaburç Mahallesi'nde karpuz üretimi yapan Mehmet Bilgiç, bu yıl karpuz sezonunun iyi başladığını fakat şu anda piyasanın durgun olduğunu ifade etti. Bilgiç, "Adana'nın güneş yanık karpuzları marketlere düştü ve ucuz fiyatlara satılıyor. Bu durum piyasamızı bozdu. Bizim maliyetimiz 25 bin lira, fakat şu anda karpuz fiyatları dönüm başına 30-35 bin liraya kadar düştü. Sezona 50-60 bin lira arasında başlamıştık. Önümüzdeki günlerde fiyatların tekrar yükselmesini bekliyoruz" dedi. BAFRA'DA KAVUN HASADI DA BAŞLADI
Samsun'un Bafra Ovası'nda 9 bin 500 dönüm alanda ekimi yapılan örtü altı kavunun hasadı da başladı. 25 Nisan'da ekimine başlanan kavunlar, üreticiler tarafından toplanıyor. Kavun üreticileri, işçi yevmiyelerinin bin 150 lira olması nedeniyle hasadı kendileri yapıyor. Kavun üreticisi Yunus Emre Bilgiç, Bafra kavununun piyasaya çıktığını ve fiyatların kilosu 8,5-9 lira arasında olduğunu söyledi. Bilgiç, "Fiyatların ileriki günlerde yükselmesini bekliyoruz. Hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle rekolte yüksek" dedi. MÜŞTERİLERİMİZ BİZİ BEKLİYOR
Üretici Yavuz Selim Bilgiç ise, "Örtü altı kavunumuzun ilk hasadını gerçekleştiriyoruz. Maliyetler yüksek ama kazancımız da iyi. İşçi yevmiyeleri bin 150 lira olduğu için hasadı kendimiz yapıyoruz. Pazarlama konusunda bir sıkıntımız yok, müşterimiz bizi bekliyor. Bafra kavunu hem dayanıklı hem de şekerli. Geçen seneye göre bu yıl pazarlaması daha iyi" ifadelerini kullandı. Bafra Ovası'nda hem karpuz hem de kavun üretimi yapan çiftçiler, hava şartlarının iyi gitmesi ve rekoltenin yüksek olması nedeniyle umutlu olduklarını belirttiler. İHA
Karaburç Mahallesi'nde karpuz üretimi yapan Mehmet Bilgiç, bu yıl karpuz sezonunun iyi başladığını fakat şu anda piyasanın durgun olduğunu ifade etti. Bilgiç, "Adana'nın güneş yanık karpuzları marketlere düştü ve ucuz fiyatlara satılıyor. Bu durum piyasamızı bozdu. Bizim maliyetimiz 25 bin lira, fakat şu anda karpuz fiyatları dönüm başına 30-35 bin liraya kadar düştü. Sezona 50-60 bin lira arasında başlamıştık. Önümüzdeki günlerde fiyatların tekrar yükselmesini bekliyoruz" dedi. BAFRA'DA KAVUN HASADI DA BAŞLADI
Samsun'un Bafra Ovası'nda 9 bin 500 dönüm alanda ekimi yapılan örtü altı kavunun hasadı da başladı. 25 Nisan'da ekimine başlanan kavunlar, üreticiler tarafından toplanıyor. Kavun üreticileri, işçi yevmiyelerinin bin 150 lira olması nedeniyle hasadı kendileri yapıyor. Kavun üreticisi Yunus Emre Bilgiç, Bafra kavununun piyasaya çıktığını ve fiyatların kilosu 8,5-9 lira arasında olduğunu söyledi. Bilgiç, "Fiyatların ileriki günlerde yükselmesini bekliyoruz. Hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle rekolte yüksek" dedi. MÜŞTERİLERİMİZ BİZİ BEKLİYOR
Üretici Yavuz Selim Bilgiç ise, "Örtü altı kavunumuzun ilk hasadını gerçekleştiriyoruz. Maliyetler yüksek ama kazancımız da iyi. İşçi yevmiyeleri bin 150 lira olduğu için hasadı kendimiz yapıyoruz. Pazarlama konusunda bir sıkıntımız yok, müşterimiz bizi bekliyor. Bafra kavunu hem dayanıklı hem de şekerli. Geçen seneye göre bu yıl pazarlaması daha iyi" ifadelerini kullandı. Bafra Ovası'nda hem karpuz hem de kavun üretimi yapan çiftçiler, hava şartlarının iyi gitmesi ve rekoltenin yüksek olması nedeniyle umutlu olduklarını belirttiler. İHA