Samsunspor haber - Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Fotomaç youtube kanalında önemli açıklamalar yaptı. Transfer sürecinden bahseden Yıldırım, transferde acele etmedikleri ve iyi oyuncuların olduğu bir listeye sahip olduklarını söyledi.
İYİ OYUNCULAR ÇOK PAHALI İyi oyuncuların çok pahalı olduğunu belirten Yıldırım, "Transferde acele etmiyoruz. İnanılmaz bir şey var elimizde. Liste var. Kendi hazırladığımız liste menajerlerin bazı gönderdiği iyioyuncular var onları da ekledik. Ama çoğunlukla açık söyleyeyim Samsunspor transferini scout ekibinin yapmış olduğu hocaların da okeyini aldığımız oyuncular üzerine konuşuyoruz ama bu oyuncuların birçoğu free oyuncu değil. Yani bir bedeli var. Bedeli var. Bir bonus şey bonservis ödeyeceğiz. Bonus diyorum. Bonservis bedeli ödeyeceksin. Ona da çok para istiyorlar. Bu sefer bekliyorsun ki hani pazarlık yapıyorsun düşsün biraz. Çünkü bizim de bir harcama limitimiz var. Böyle unlimited bir şey değil bu. Böyle olunca işte taraftarda sabır yok işte başkanım kalktım yine transfer yok. Bu çıldırıyorum diyor. Doğru transfer istiyor onlar ama ben de istiyorum ama öbür taraftan hızlı yaparsan pahalı alıyorsun. Yavaş yaparsan bu pazarlık
pazarlık adamlar da satmak istiyor. Sonunda bir yere gelebiliyorsun ama biraz geç oluyor" dedi. KAFAYI YEMEK ÜZEREYİZ Kamp döneminde kadronun yüzde 90'nının hazır olacağını sözlerine ekleyen Yıldırım, "Biz gidip de bütün transferi son güne bırakamayız. 8 Ağustos'ta lig başlıyor. Benim kampa yüzde 80 ile 90 arası kadromu getirmem lazım. Birkaç transferi sıkı bir şekilde yapmam lazım. Önümüzdeki 10 gün içinde en azından kampın ilk haftasına yetiştirmem lazım. Ama bakıyorsunuz Fenerbahçe hiç transfer yapamadı. Galatasaray bir oyuncu yaptı. İşte Beşiktaş'ta yok bir şey. Trabzon bir tane yaptı. Yani hiç kimse henüz yapmış değil. Bunun bir sebebi var. Çünkü Ücretler çok pahalı. Samsunspor belli bir sayımız vardı. Kingsle, Nanu, Benasar, Bola gitti. Benim dör tane yabancım gitti. Şu an geçen seneden 7 tane yabancı oyuncum var. 5 tane yabancı alabilirim. Giden o 4 tane artı bir tane de boşluğumuz vardı. Bir tane ben sol bekimi aldım. Bolan'ın yerine 8 oldu. İki tane de genç alacağım. Yani iyi bir hamle oyuncusu yani öyle genç bulmak kolay değil. Tabii ki istiyoruz. Avrupa'da oynayacağız. İkinci kalecim yok. Mecburum ya yerli ya yabancı kaleci bakıyoruz.
Benim iki tane stoperim var. Hoca bir tane yabancı stoper istiyor. Çok pahalı oyuncular. Yerli oyuncu alayım diyorsun. İyi bir yerli oyuncu bulamıyorsun. Bulduklarını kulübü şu an salmıyor. Diyor ki bizim hocamız diyor kampta görecek bu oyuncuları bakacağız diyor. Bir kadro olursun ona göre karar vereceğiz. Sen şimdi bir baskı altındasın.
bir sorumluluk yük var. Bir de baskısı var. Taraftar istiyor. Hoca istiyor. Biz kafayı yemek üzereyiz. Bakalım. Yani zor bir süreçten geçiyoruz ama bir tek biz değil, bütün kulüpler aynısını yaşıyor"diye konuştu. Ayşe KUŞCU KAYA