Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5'inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.
Güncel
Yayınlanma: 06 Haziran 2025 - 21:30
Bayramınız zehir olmasın! Baklavadaki ölümcül tehlike
Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi bayram ziyaretlerinde ikramlıkların vazgeçilmezi olan baklava ve halka tatlı, lokum, cezerye gibi şekerlemeler üzerine araştırma yaptı. Baklavada şaşırtıcı sonuçlar çıktı. Prof. Dr. Işıl Var, araştırmanın sonuçlarını paylaşarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Baklava numunelerinin bazılarında ölüme kadar götürebilen bakterilere rastlandı.
RESMİ İLANLAR
İlginizi Çekebilir