Ramazan ayının başlaması ile birlikte temel gıdalar başta olmak üzere marketler indirimlerini ve fiyat sabitleme kararlarını bir bir açıkladı. Yerel marketlerin çoğu ramazana özel kampanya başlattı. Sosyal medya hesabından Gazeteci Candaş Tolga Işık büyük marketlerin en azından ramazan ayında daha az kar etmeleri ve indirimlerin ciddi boyutta olması için çağrıda bulundu. Çağrıya BİM'den şaşırtan bir yanıt geldi. Ancak BİM'in verdiği yanıt sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.
“TÜM MARKET ZİNCİRLERİNE BURADAN ÇAĞRIMDIR…”
Gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından "Bu market zincirleri en azından Ramazan ayı süresince hiç olmazsa temel gıdalarda öyle yalandan %10 filan değil kayda değer bir indirim yapamaz mı? Evet yüksek enflasyon var ama en azından Ramazan ayında biraz daha az kar edebilirler. Tüm market zincirlerine buradan çağrımdır...." ifadelerine yer verdi.
”GERÇEKÇİ BULMUYORUZ, O NEDENLE YAPMIYORUZ1
BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu ile konuştuğunu belirten Işık BİM'in indirim yapmayacağını duyurdu. İşte o paylaşım;
"Az önce BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu ile konuştum 'Biz zaten kendi markalı ürünlerimizi piyasanın en düşük fiyatına satıyoruz. Bu şekilde dönemsel bir indirimi gerçekçi bulmuyoruz. O nedenle yapmıyoruz, yapmayı da düşünmüyoruz' sözlerini kullandı.
“RAMAZAN AYINI DÖNEMSEL GÖRMEKTE ENDİŞE VERİCİ”
Açıklamalarının ardından sosyal medyadan vatandaşlardan BİM'e tepki yağdı. BİM'in ucuz ürün satmadığını belirten vatandaşlar indirimli ürünlerin tarihi yaklaşan ürünler olduğunu savundu.
İşte sosyal medyadan BİM'e gelen o tepkiler;
"Evet çok ucuza satıyorlar 2025 Mart ayı Çaykur tiryaki 1kg çay @bimturkiye de 232 lira Ankara fixgros 175 lira gerçekten ucuz bim"
"Dönemsel mi … Ramazan ayını dönemsel görmekte endişe verici"
"Halkı bim gibi bir markete mahkum eden sistemin sonucunda CEO da böyle konuşur... dünyanın en kalitesiz ürünlerini en pahalıya tüketiyoruz..kalitesizlik her yerde ,her alanda..."
"Başka güzel yaptıkları şeylerde var. Mesela son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin, tarih kısımlarını kazımak ve satmaya devam etmek gibi. Daha geçen gün bizzat mağdur edildim."
"BİM indirim yapmadığı gibi üstüne zam yapmış, özellikle dondurulmuş gıdalarda fiyatlar neredeyse tüm ürünlerde artmış, zaten indirime girdikleri ürünlerde de hep son kullanma tarihi yaklaşmış gıdalar oluyor, onları artık asla almıyorum birkaç kez küflenmiş oldukları için iade etmek zorunda kaldım."
Aydinlik