Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, halka açık alanlarda yapılan müzik yayınları hakkında telif hakkı ödenmesiyle ilgili madde uyarınca, düğün salonlarından telif hakkı ücreti toplanmaya başladı.
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği(MESAM) Başkanı Recep Ergül, düğünlerde çalınan müziklere ilişkin telif ücreti döneminin başladığını açıkladı.Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, (MESAM) tarafından, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yer alan halka açık alanlarda yapılan müzik yayınları hakkında telif hakkı ödenmesiyle ilgili madde uyarınca, düğün salonlarından telif hakkı ücreti toplanmaya başladı. ANLAŞMALAR İMZALANMAYA BAŞLADI Bu kapsamda Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği(MESAM) Başkanı Recep Ergül, Avcılar'daki düğün salonlarında denetimlerde bulundu. Telif ödemelerini yapmayan bir düğün salonu ile MESAM arasında anlaşma imzalandı.

YILLIK 6 BİN 500 LİRA
Yeni uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Ergül, "Yapılan uygulama ile ilgili açıklama yapan MESAM Başkanı Recep Ergül, "Düğün salonlarıyla ilgili operasyonu bizzat kendim yürütüyorum, sahada herhangi bir aksaklıkla karşılaşmayalım diye. Şimdi bizim bugün buraya gelişimizin sebebi, bu düğün salonunda müzik çalınıyor mu, çalınmıyor mu? Bunun tespitini yapmak. Çalındığını tespit ettik ve onlara bir ceza falan kesmeyeceğiz. Sadece çaldıkları müziklerin telifini talep ediyoruz. Bu telif bir düğün başına 65 liraya tekabül ediyor, yıllık 6 bin 500 lira. Biz yılda ortalama 100 düğün üzerinden hesap yapıyoruz" dedi.
