Moldova'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda 55 kiloda sağ kolda dünya şampiyonu, sol kolda ise dünya üçüncüsü olarak dikkat çeken 14 yaşındaki Şaziye Demir, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat'ı makamında ziyaret etti. Şaziye Demir'in ziyaretinde ona, 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkanı Aydın Kaya ve Bilek Güreşi Antrenörü ile Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Aktaş da eşlik etti.
ŞAZİYE DEMİR’DEN ŞAMPİYONLUK MESAJI
Şaziye Demir, “Şimdi hedefim, bu şampiyonluğun bir tesadüf olmadığını kanıtlayarak yeni başarılar elde etmek. Bunun için kulübüm ve hocamla birlikte çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Destek veren herkese teşekkür ederim,” şeklinde konuştu. Antrenör Murat Aktaş ise, “Emeklerimizin karşılığını dünya şampiyonluğu ile aldık. Ünvanımızı korumak için daha fazla çalışacağız,” dedi.
TÜRKİYE’NİN GURUR KAYNAĞI
25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkanı Aydın Kaya, şampiyonluk için büyük bir çaba sarf edildiğini belirterek, “Bu zorlu süreç sonunda kızımız sadece bizim değil, tüm Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. Kulübümüz ve şahsım olarak, her zaman onun yanındayız ve olmaya devam edeceğiz,” dedi.
ŞAZİYE’YE HAVZA KAYMAKAMI’NDAN ÖVGÜ
Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Şaziye Demir’i tebrik ederek şunları söyledi: “Türkiye Şampiyonu olarak ziyaret ettiğinde gözlerinde dünya şampiyonu olma potansiyelini görmüştük. Kadın Milli Voleybol Takımımız genç kadınlara ilham veriyorsa, Şaziye de Havzalı kızlarımıza, Samsunlu gençlerimize ve Türkiye’nin bayan sporcularına mükemmel bir örnek oldu. Bizlere büyük bir gurur yaşatan Şaziye’yi bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Şampiyonluk yolunda destek veren herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
AA