TÜRKEŞ BİR GRUBUN SALDIRISINA UĞRADI
Ayyüce Türkeş, 3 Mayıs programının ardından, babası Alparslan Türkeş'in kabrine ziyarete gitti. Türkeş ve beraberindekiler, Ülkü Ocakları mensubu oldukları belirtilen bir grubun saldırısına uğradı. Ayyüce Türkeş hala Türkeş'in kabrinde abluka altında.
Türkeş'in kızı İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, 3 Mayıs Türkçülük Günü kapsamında katıldığı programın ardından, babasının mezarını ziyaret etti.
Edinilen bilgilere göre ziyaret esnasında Türkeş ve beraberindeki heyet, bir grubun saldırısına uğradı.
Ayyüce Türkeş, olayın ardından uzun süre kabir alanında abluka altında kaldı.
"KABRİN ETRAFINDA 150 KİŞİLİK BİR GRUP VAR"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Adana Milletvekilimiz, babasının kabrini ziyarete gidiyor. Partimizin bir toplantısı vardı; onun çıkışında kabre gidiyor. Gittiğinde, kabrin etrafında 150 kişilik bir grup var. Ayyüce Hanım'ın danışmanları ciddi şekilde darp edilmiş. Kabre ulaşmayı başarmışlar. Şu anda polisler kabri abluka altına aldı. Ayyüce Hanım dışarı çıkamıyor. Ankara Emniyet Müdürünü ve İçişleri Bakanını aradım. 'Biz hemen tedbir alacağız' dediler. Onların da haberi yok.
Türkeş, Türkiye'ye mal olmuş bir siyasetçi. Ayyüce Hanım, babasının kabrine gidiyor. Polis oradayken, oradaki bir grup vekilimize saldırıyor. Ben böyle bir şey için canlı yayından ayrılıp bakanı, emniyet müdürünü aramak zorunda mıyım? Ülkemiz ne hale gidiyor?"
KARAR