Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ne (SESOB) bağlı Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, kasap esnafının her Kurban Bayramı sonrası satış sorunu ile karşı karşıya geldiğini kaydetti. Kurban Bayramı’ndaki hareketliliğin bayram sonrası ciddi oranda düştüğünü söyleyen Şen, vatandaşların etlerini stoklamasından dolayı, kasapların satışlarında 3-4 süreli durgunluk yaşandığını söyledi.
‘HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA…’
Vatandaşlarımız Kurban Bayramı’nda kestikleri hayvanların etlerini bayram sonrası tüketmek için stoklamaktadır. Pahalı olan kırmızı et fiyatları nedeniyle çareyi beyaz ette arayan ve onun da pahalı olmasıyla alımı düşen vatandaş, kasabın kapısını her bayram sonrası 3-4 ay çalmamaktadır. Bu durum, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanacaktır, kasaplar yine sıkıntı çekecektir. Uzun süre boyunca dolaplarında stokları etleri tüterken vatandaş, ancak kasaba depoladığı et tükenince gelecektir. Allah, esnafımızın yardımcısı olsun” diye konuştu.
Vatandaşlarımız Kurban Bayramı’nda kestikleri hayvanların etlerini bayram sonrası tüketmek için stoklamaktadır. Pahalı olan kırmızı et fiyatları nedeniyle çareyi beyaz ette arayan ve onun da pahalı olmasıyla alımı düşen vatandaş, kasabın kapısını her bayram sonrası 3-4 ay çalmamaktadır. Bu durum, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanacaktır, kasaplar yine sıkıntı çekecektir. Uzun süre boyunca dolaplarında stokları etleri tüterken vatandaş, ancak kasaba depoladığı et tükenince gelecektir. Allah, esnafımızın yardımcısı olsun” diye konuştu.
ramazan ayında kazandığınıza sayın.