“ETİN 4-5 SAAT DİNLENDİRİLMESİ GEREKİR”
Kurban kesiminin ardından etin hemen işlenmemesi gerektiğini belirten Canözer, "Etin kesildikten sonra en az 4-5 saat serin bir ortamda üzeri beyaz bir bezle örtülerek dinlendirilmesi gerekir. Bu süreçte etin kendi suyunu çekmesi ve içindeki zararlı hücrelerin ölmesi sağlanır" dedi.
“ET SOĞUDUKTAN SONRA DOLAPTA BİR GECE DİNLENMELİ”Canözer, dinlenme sürecinin ardından etin buzdolabında bir gece bekletilmesini önererek, "Et soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlenirse daha sağlıklı olur ve hem pişirmede hem de sindirimde avantaj sağlar" ifadelerini kullandı.
“EN AZ 4-5 SAAT BIÇAK GÖRMEMESİ GEREKİR”
Ayrıca kurban etinin işlenmesiyle ilgili de tavsiyelerde bulunan Kasap Ustası Canözer "En az 4-5 saat etin bıçak görmemesi gerekir. Daha sonra kemiğinden ayırıp parçaları düzenli bir şekilde yerleştirmek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sonuç verir. Böylece kıyma şişe saplandığında dağılmaz, piştiğinde sert olmaz" şeklinde konuştu.
Etin, yatay şekilde tepside dinlendirilmesinin de faydalı olduğunu belirten Canözer, "Bu yöntem, etin hem şeklinin korunmasını sağlar hem de lezzetini artırır" diye konuştu.
İHA