Samsun haber - CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun-Ankara hızlı tren Projesi hakkında yaptığı açıklamada, projenin maliyetiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Çan, "CHP, hızlı trene değil, hızlı soyguna karşıdır" diyerek, projeyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
"İLK ETAP MALİYETİ, TÜM HAT İÇİN YETERLİ"
Murat Çan, Delice-Çorum arasındaki hızlı tren hattı ihalesinde oluşan maliyetin, hattın Samsun’a kadar olan kısmını tamamlamaya yetecek bir bütçe olduğuna dikkat çekti. Çan, "Bu durum, vatandaşın cebinden maliyetin üç katı bir bedelin çıkacağı anlamına geliyor" diyerek projede israf olduğunu savundu.
"CHP HIZLI TRENE KARŞI ÇIKMIYOR"
Son günlerde bazı çevrelerce CHP'nin hızlı tren projelerine karşı olduğu yönündeki iddialara da yanıt veren Murat Çan, "Samsun-Ankara Hızlı Treni'ne CHP karşı çıkıyor" söylemlerinin iftiradan ibaret olduğunu belirtti. Çan, "Biz bu projenin yanlış yönetilmesine ve halkın kaynaklarının kötüye kullanılmasına karşıyız. Halkımızın hakkını korumak için sesimizi yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.
"HALKIN KAYNAKLARINI KORUYACAĞIZ"
CHP olarak halkın çıkarlarını her zaman ön planda tuttuklarını belirten Çan, "Projelerin maliyetlerinin şeffaf bir şekilde halka açıklanması gerekiyor. İsrafa ve yolsuzluğa izin vermeyeceğiz. CHP olarak her zaman milletin hakkını savunmaya devam edeceğiz" dedi.
Kübra ÖKSÜZ
SAMSUN HABER
Yayınlanma: 07 Ocak 2025 - 17:30
Güncelleme: 07 Ocak 2025 - 17:32
Öylemi beyim halkın kaynağını koruyacan o zaman İBB. 7 ayda ispark kap. Otopark 800 verirken bu gün 2800 TL ödedim.ikome toplu ulaşıma yüzde 55 zam teklifiyle geldi.iski suya 1 yılda yüzde 110 zam yaptı konussaydinya say say bitmez vekil efendi.