Milyarlarca yıldan beri var olan Dünya, binlerce savaş, hastalık ve doğal afetler yaşamasına rağmen günümüze kadar geldi ve varlığını sürdürüyor. Uzun yıllardır merak edilen soru ise "Dünya'nın sonu ne zaman gelecek?" Bu soruya bilim insanları net bir cevap veremiyor. Gözler NASA’da.
DÜNYA’NIN SONU İÇİN KORKULAR
2000 yılında, birçok kişi gece yarısı saatlerin aniden duracağı ve elektronik cihazların çalışmayı bırakacağı kehanetinde bulundu. Modern çağın teknoloji bağımlılığı yüzünden Dünya'nın sona ereceğinden endişe ediliyordu. Ancak, bu kehanet gerçekleşmedi. 2012'de Maya takvimine göre Dünya'nın sonu geleceği öngörülmüş olsa da, o yılı da geride bıraktık. 2020'de pandemi başladığında ise, pek çoğumuz sona yaklaştığımızdan korkmuştuk.
GÜNEŞ FIRTINALARI VE RİSKLER
İlk ve en kritik risk, güneş fırtınalarının tehdit oluşturmasıdır. Bilim insanları ve uzmanlar, bu konuda uzun süredir uyarılarda bulunuyor. Güneş fırtınaları sıkça meydana gelir, ancak bazen bu fırtınalar koronal kütle atımlarına yol açar ve radyoaktif maddeleri atmosfere salar, bu da Dünya'ya doğru fırlatılmasına neden olabilir.
GÜNEŞ’İN ‘KIRMIZI DEV’ AŞAMASIEn olası senaryo, Güneş'in bir gün 'kırmızı dev'e dönüşerek yörüngemizi genişletmesidir. Bu dönüşüm sırasında, Dünya'nın genişleyen Güneş'in atmosferinden kaçmasına yetecek kadar büyük bir yörünge kalmayacak, bu da gezegenimizin sonunda buharlaşmasına yol açacaktır. Ancak, bu olayın gerçekleşmesi için yaklaşık 7,59 milyar yılın geçmesi gerekecek. Bu süre zarfında, insanların kendilerini yok etmiş olabilecekleri düşünülüyor.
haberturk