Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu uzmanlar sık sık dile getiriyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, güne sağlıklı başlamanın, hayatın temel taşını oluşturduğunu ve sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, enerji vererek kalp sağlığını koruduğunu söyledi. Erken kahvaltının kansere karşı kalkan olduğunu ve yaşam kalitesini artırdığını belirten Göral, doğru zamanda yapılan kahvaltının sağlık açısından önemini anlattı. İşte detaylı bilgiler...
Doğru zamanda yapılan kahvaltının vücut sağlığını derinden etkilediğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, sabah 6-8 saatleri arasında yapılan kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azaltabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Göral, “Kahvaltı, biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırır ve ömrü uzatır” dedi.
Güncel
Yayınlanma: 04 Ocak 2025 - 11:06
O saatlerde yapılan kahvaltı kalbi koruyor, kanser riskini azaltıyor!
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, güne sağlıklı başlamanın, hayatın temel taşını oluşturduğunu ve sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, enerji vererek kalp sağlığını koruduğunu söyledi.
Güncel
04 Ocak 2025 - 11:06