Sağlık riski taşıyan helvada tespit edilen Salmonella bakterisi, tüketim sonrası 6 ile 72 saat içinde yüksek ateş, ishal, mide bulantısı, kusma, titreme, baş ağrısı ve dışkıda kan gibi belirtilere yol açabileceği belirlendi. Bu bakterinin bulunmasının ardından, marka tarafından toplatılma kararı alındı ve durum gündeme bomba gibi düştü.
TAHİN HELVASINDA SAĞLIK RİSKİ
Almanya merkezli Buram GmbH, BURAM markasıyla market raflarında bulunan tahin helvasında tespit edilen Salmonella bakterisi nedeniyle geri çağırma uyarısı yaptı. Artı49'un haberine göre, geri çağrılan ürünler vanilyalı susam ezmesi ile üretilmiş Tahin Helvası olup, 350g ve 700g'lık paketlerde satılmakta. Yapılan incelemelerde, belirli tarihlere sahip bazı ürünlerde Salmonella bakterisi bulunduğu belirlendi.
GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜN BİLGİLERİ
Ürün Bilgileri:
- Ürün Adı: BURAM Tahini Helva (Halva mit Vanille)
- Ambalaj Ağırlığı: 350g ve 700g
- Marka: Buram
- Son Kullanma Tarihi: 13.12.2025
- Parti Numarası: SH2308
Bu bilgiler, ürün geri çağrılma sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılardır.
ensonhaber