Samsun’da teknik öğretmenlere yönelik düzenlenen "İnsansız Hava Aracı Teorik ve Pratik İmalat Eğitimi ve Danışmanlık Projesi", Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle başarıyla tamamlandı. Proje, OKA’nın 2024 yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında özel bir eğitim kurumu tarafından gerçekleştirildi.
TÜM AŞAMALARI ÖĞRETİLDİ
Bir özel kolejde düzenlenen eğitim programında, 5 teknik öğretmene İHA üretimiyle ilgili montaj, yazılım, prototip üretimi, uçuş testi ve bakım-onarım konularında hem teorik hem de pratik bilgiler verildi. Proje tabanlı öğrenme yaklaşımı benimsenen süreçte katılımcılara birebir danışmanlık desteği de sağlandı.
ÖĞRETMENLERİN YETKİNLİĞİ ARTTI
Toplam 48 saat süren eğitim programı sonunda öğretmenler, kendi İHA prototiplerini geliştirebilecek düzeyde bilgi ve deneyim kazandı. Böylece sadece bireysel gelişim desteklenmekle kalmadı, aynı zamanda öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda teknoloji tabanlı ders içerikleriyle eğitim kalitesinin artması da sağlandı.
ÖĞRENCİLER DE FAYDA GÖRECEK
Proje kapsamında hazırlanan "İnsansız Hava Aracı Geliştirme Kılavuzu" ile eğitimden elde edilen kazanımların kalıcı olması amaçlanıyor. Uzun vadede ise eğitime katılan öğretmenlerin, 100’den fazla öğrenciye bilgi ve deneyim aktarması; TEKNOFEST gibi ulusal teknoloji yarışmalarında öğrencilere mentorluk yapmaları hedefleniyor.
SERTİFİKA TÖRENİYLE TAMAMLANDI
Eğitimler, düzenlenen kapanış ve sertifika töreniyle sona erdi. Törende teknik öğretmenlere başarı sertifikaları takdim edilerek projeye olan katkıları takdir edildi.
İHA

İHA