Samsun haber- OMÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz'ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje, "Kültürel Miras Alanlarının Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı" adıyla hayata geçiriliyor. Proje, Türkiye gençliğini tarihle buluşturmayı hedefliyor. Prof. Dr. Yılmaz, “Projemizin amacı, Türkiye gençliğini kökleriyle buluşturmaktır” diyerek bu girişimin önemini vurguladı.
5 GÜNLÜK EĞİTİM VE UYGULAMA
Proje kapsamında, 2'si sahada, 3'ü konferans salonunda olmak üzere toplam 5 gün boyunca 20 yüksek lisans öğrencisine kurtuluş yolu hakkında bilgi verilecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan Havza'ya giderken kullandığı tarihi güzergah yerinde gösterilecek. Bu sayede o dönemin şartları ve ortamı yeniden canlandırılacak.
GELECEK KUŞAKLAR İÇİN BİR MİRAS
Proje ile Kurtuluş Yolu’nun kültürel miras olarak korunması ve bu yolun, Türkiye gençliğine ve toplumuna aktarılması amaçlanıyor. Prof. Dr. Yılmaz, “Bu güzergahı tekrar göstermek, o günleri yad edebilmek ve gelecek kuşaklar için bir belge olarak aktarabilmek istiyoruz” dedi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Kurtuluş Yolu’nun Türkiye genelinde eğitim müfredatlarına eklenmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yılmaz, bu yolun tescil edilip kullanıma açılması durumunda, ilköğretimden üniversiteye kadar olan eğitim dönemlerinde önemli bir tarihsel anının canlandırılabileceğini belirtti.
DHA
SAMSUN HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2024 - 10:16
OMÜ'den Kurtuluş Yolu Projesi! Türkiye gençliği kökleriyle buluşacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) Prof. Dr. Cevdet Yılmaz başkanlığında, TÜBİTAK desteği ile hazırlanan ve 15 öğretim üyesinin katkıda bulunduğu proje kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan Havza'ya uzanan "Kurtuluş Yolu" gelecek kuşaklara aktarılacak
SAMSUN HABER
27 Eylül 2024 - 10:16
İlginizi Çekebilir