İLAN
T.C. VEZİRKÖPRÜ 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2023/66 Esas
DAVALILAR : YASEMİN ERDOĞAN T.C.NO: 22480236502
Davacı tarafından aleyhinize açılan Nüfus (Diğer Kayıtların Düzeltilmesi İstemli) davasına ilişkin dilekçesinde özetle; Sinan, Veysel, Recep, Hasan, Yahya, Neibe, Nuran ve Yasemin'in babaannesi, Niyazi'nin annesi ve Keziban'ın kayınvalidesi olan muris "Fatma" nın; Samsun İli Vezirköprü İlçesi Elaldı Mahallesi cilt 121 hane 38 BSN 14'de nüfusa kayıtlı 01.07.1911 doğumlu ve 59551346334 TC nolu FATMA ERDOĞAN olduğunun tespitine ve nüfus kayıtlarının bu şekilde düzeltilmesine karar verilmesini, talep ve dava etmiştir.
İstanbul ATK Biyoloji İhtisas Dairesinin 16/08/2024 tarihli raporunda özetle; Müteveffa Fatma ERDOĞAN'ın%99,99 ihtimalle Niyazi ERDOĞAN'ın BİYOLOJİK ANNESİ OLABİLECEĞİ tespit edildiği bildirilmiştir.
Davacı vekilinin 25/09/2025 havale tarihli dahili davalı dilekçesi ile, dahili davalı olarak davaya dahil edildiğiniz, yapılan adres araştırmaları sonucu tebligata yarar adres tespit edilmediğinden, dava dilekçesi, dahili davalı dilekçesi, ATK raporu ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Durusma Günü: 14/05/2026 günü saat: 11:58'da HMK'nin 127. Maddesi gereğince bu tebligatın size ulaştığı tarihten itibaren iki hafta içerisinde açılan davaya karşı cevap dilekçenizi vermeniz gerektiği, cevap dilekçesi vermediğiniz takdirde HMK'nin 128. Maddesi gereğince dava dilekçesinde ileri sürülen vakıaların tamamını inkar etmiş sayılacağınız ihtar olunur.
Tebligatın, ilan tarihinden itibaren 7 gün sonra yapılmış sayılacağı ilanen tebliğ olunur.