Samsun haber- Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 10 farklı fabrikada 8 Mayıs Perşembe günü, çalışan 225 işçi, öğle yemeği sonrası rahatsızlandı. Mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvuran işçiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
LABORATUVAR ANALİZİ SONUÇLARI
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, yemek menüsündeki tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numune aldı. Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda yapılan incelemelerde, zehirlenmenin magnolya tatlısından kaynaklandığı tespit edildi.
YEMEK ŞİRKETİNE CEZA
Olayın ardından Liman Catering Yemek Fabrikası'na idari para cezası uygulandı. Zehirlenen işçilerin, firmadan şikayetçi olduğu belirtildi. Yetkililer, zehirlenmenin nedenlerini ve sorumluları tam olarak belirlemek için soruşturmayı sürdürüyor. İHA

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, yemek menüsündeki tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numune aldı. Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda yapılan incelemelerde, zehirlenmenin magnolya tatlısından kaynaklandığı tespit edildi.

Olayın ardından Liman Catering Yemek Fabrikası'na idari para cezası uygulandı. Zehirlenen işçilerin, firmadan şikayetçi olduğu belirtildi. Yetkililer, zehirlenmenin nedenlerini ve sorumluları tam olarak belirlemek için soruşturmayı sürdürüyor. İHA