Samsun haber - Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, vatandaşları ucuz etlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Şen, ucuz etlerde çeşitli sorunlar olabileceğini belirterek, "Ucuz etlerde her şey olabilir" dedi.
Et Fiyatları Üzerine Değerlendirme
Ömür Şen, Samsun'daki et fiyatları hakkında yaptığı açıklamada, piyasanın altında fiyatlarla et satılmasının şüphe uyandırması gerektiğini vurguladı. "Şu anda Samsun'da 360 liraya kıyma satan yerler var. KDV, kesim maliyetleri ve diğer masraflar göz önüne alındığında bu fiyatın nasıl mümkün olabileceği sorusunu sormak gerekir" diye konuştu.
At ve eşek eti İddiaları
Şen, Samsun'da at ve eşek eti bulunmadığını kesin bir şekilde ifade etti. 14 yıllık oda başkanlığı süresi boyunca böyle bir duruma rastlamadığını belirten Şen, "Samsun'da at ve eşek eti olmaz, olmadı ve olamaz. Bizim kestiğimiz dana etinin fiyatı 500 liradır, 480 falan olur ama 360 lira olmaz" dedi.
Şüpheli Etlerden Kaçınma Tavsiyesi
Şen, vatandaşların et alışverişlerinde dikkatli olmalarını önerdi. Ete renk veya su enjekte edilmesi gibi durumların yaşanabileceğini belirterek, "Ete renk enjekte edeni veya su enjekte edeni duyuyoruz. Biz bunları yaşamadık ama duyduk. Kendi esnafımızın her şeyine kefiliz ve devamlı denetim içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
İHA
İHA