Samsun haber - Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmekte yapılan gramaj düzenlemesinin maliyetlerden kaynaklandığını belirterek, "Ne yapacağız yani, bedava ekmek mi satalım?" dedi.
Maliyetlerden Kaynaklanan Düzenleme
Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, ekmeğin gramajının maliyetlerden kaynaklı olarak azaltıldığını açıkladı. Güler, “Maliyetler arttı, ne yapalım bedava ekmek mi satalım?” şeklinde konuştu. Güler, diğer illerde bir ay önce ekmeğe zam yapıldığını, Samsun'un ise en son düzenlemeyi yaptığını belirtti.
Diğer İllerde Önceden Artış Yapıldı
Güler, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının maliyetlere göre belirlendiğini ifade ederek, “Türkiye’nin her yerinde maliyete göre zam yapılıyor. Biz diğer şehirlerden daha geç bir şekilde bu düzenlemeyi yaptık. Şimdi mecburen ekmeğe zam yapmak zorundayız,” dedi.
Yüksek Maliyetler ve Artan Giderler
Başkan Güler, yüksek maliyetlerin fırıncı esnafını zor durumda bıraktığını vurguladı. “Ülkedeki maliyetler, işçi maaşları ve asgari ücret arttı. Bu artışlar nedeniyle fırıncı esnafı geçimini sağlamakta zorlanıyor. Mecburen ekmeğe zam yapmak durumundayız,” şeklinde konuştu. Güler, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi şehirlerde bir aydır zamlı ekmek satıldığını, Samsun’un ise sabırlı davrandığını ve sonunda düzenleme yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.
İHA
İLGİLİ HABER
Samsun'da ekmeğe gizli zam!
Mafya ağızlı başkan, yaptığınız zammı fırıncı çalışanlarına yansıtmadıkça söylediklerin hep yalan.Asgari ücrete zam gelmedi.Her fırında mutlaka bi tane vergisiz, güvencesiz suriyeli ıraklı var, vebali yok sanmaya devam et sen.