Samsun haber-Samsun Valiliği, ekmek fiyatının 12,5 TL’ye yükseltilmesine karşı açtığı davayı kazandı ve mahkeme, ekmek fiyatını 10 TL olarak belirledi. Valilik, mahkeme kararına uyulup uyulmadığını denetlemek için ekipler görevlendirdi.
DENETİMLERDE TUTANAK TUTULUYOR
Samsun Valiliği tarafından görevlendirilen ekipler, kent merkezi ve ilçelerdeki fırınlarda denetim yaparak mahkeme kararına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Karara uymayan fırınlar hakkında denetim görevlileri tarafından tutanak tutuluyor.
EKİPLER GÖREVLENDİRİLDİ
Geçtiğimiz aylarda Samsun’da ekmek fiyatı yapılan zamla 12,5 TL’ye yükselmişti. Samsun Valiliği, fiyatın düşürülmesi için dava açmış ve mahkeme Valiliği haklı bularak ekmek fiyatını 10 TL’ye indirmişti. 19 Mayıs tatilinin ardından Valilik, fırınlarda mahkeme kararına uyulup uyulmadığını denetlemek için ekipler görevlendirdi.
Haydar ÖZTÜRK
Hala bakkalda 12.5 TL.ye alıyoruz.