Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde ciddi bir denetim programına imza attı. Denetimler hakkında Gazete Gerçek’e bilgi veren İl Müdürü Nail Kırmacı, mevzuata uygun olmayan 12 işletmenin tespit edilerek, 55 bin 633 lira idari para cezası kesildiğinin bilgisini verdi.
2 BİN 250 İŞLETME DENETLENDİ
İl Müdürü Nail Kırmacı, “Ramazan ayı öncesinde yapılan 1,5 aylık çalışma neticesinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde 378 unlu mamul işletmesi, 196 kasap ve şarküteri, 443 toplu tüketim yeri, 907 gıda satış yeri, 222 gıda üretim yeri ve 104 ihbar olmak üzere toplam 2 bin 250 iş yeri denetime tabi tutuldu. Bu işletmelerden teknik ve hijyenik açıdan gıda mevzuatına uymayan 12 iş yerine 55 bin 633 lira idari para cezası uygulandı” diye konuştu.
228 ET VE ET ÜRÜNLERİ İŞLETMESİ…
İl Müdürü Nail Kırmacı, "Görülen eksiklikler ve aksaklıklar noktasında yapılması gereken iş ve işlemler anlatılarak bazı problemlerin daha halkımıza yansımadan çözülmesi amacıyla 6 Haziran-16 Haziran 2017 tarihleri arasında, et ve et ürünleri işletmelerine yönelik yapılan çapraz denetimlerde Samsun İli genelinde toplam 228 işletme denetlenmiştir” şeklinde konuştu.
Tolga BİRGÜCÜ
Güncel
16 Mayıs 2018 - 10:10
Samsun'da hileli işletmeye izin yok
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Nail Kırmacı, Ramazan ayı öncesinde 2 bin 250 işletmeyi denetlediklerini, teknik ve hijyenik açıdan mevzuata uygun olmayan 12 işletmeye 55 bin 633 lira para cezası kestiklerini söyledi
Güncel
16 Mayıs 2018 - 10:10