Samsun haber - Samsun’da yaşayan Türk ve farklı milletlerden ailelerin bir araya geldiği Paskalya kutlaması, ilahi söylemleri ve Pastör Orhan Pıçaklar’ın “Tanrı’nın İnsanlara Olan Sevgisi” temalı vaazıyla devam etti. Pıçaklar, vaazında sevgi ve barış mesajlarına vurgu yaptı. Ayin, Paskalya’nın simgesi olan boyanmış yumurtaların ikramı ve “Komünyon” töreniyle sona erdi. Komünyon sırasında ekmek ve üzüm suyu paylaşıldı.
BARIŞ VE ŞİFA İÇİN DUALAR
Ayin sırasında yapılan dualarda, Türkiye ve dünya için barış ve huzur dileklerinde bulunuldu. İşsizlerin iş bulması, hastaların şifa bulması için de özel dualar edildi. Pastör Pıçaklar, kilisenin Samsun’daki tüm insanlar için sürekli dua ettiğini belirtti.
EN BÜYÜK BUYRUK: SEVMEK
Pastör Orhan Pıçaklar, ayin sonrası yaptığı açıklamada, Hıristiyanlık’taki en büyük buyruğun “Tanrı’yı sevmek” olduğunu vurguladı. İkinci büyük buyruğun ise “Komşunu kendin gibi seveceksin” olduğunu ifade etti. Pıçaklar, “Kutsal Kitap’a göre hepimiz birbirimizin komşusuyuz. Bu yüzden tüm insanları sevmeliyiz. İnsanı sevmeyen, Tanrı’yı nasıl sevebilir?” diyerek sevgi ve barışın önemine dikkat çekti.
İSA MESİH’İN ÖRNEĞİ: BAĞIŞLAMA
Pıçaklar, konuşmasında dünya genelindeki savaşlar, kıtlıklar ve hastalıklara değinerek, bunların sona ermesi için dua etmeye devam edeceklerini söyledi. İsa Mesih’in çarmıha gerildiğinde bile düşmanlarını bağışladığını hatırlatan Pıçaklar, “İsa Mesih, kendisine kötülük yapanlar için ‘Baba onları bağışla’ dedi. Biz de onun gibi sevgi ve bağışlama göstermeliyiz” diyerek barışçıl bir yaşam çağrısında bulundu.
Samsun Protestan Kilisesi’nin düzenlediği Paskalya ayini, sevgi, barış ve dayanışma mesajlarıyla katılımcılara anlamlı bir deneyim sundu.
Melihşah ŞEN

Melihşah ŞEN