Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü her alanda içme suyu yatırımlarını sürdürüyor. Kırsal mahallelerin içme suyu sorunu çözülüyor, yeni arıtma tesisleri inşa ediliyor ve var olan tesisler düzenli olarak yenilenerek içme suyunun kalitesi artırılıyor. Samsun genelindeki tüm suların analizi ve kontrolü ise Tekkeköy ilçesindeki Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde bulunan laboratuvar da gerçekleştiriliyor. Temiz Su, Numune Kabul, Raporlama Birimi ve Mikrobiyoloji olmak üzere 4 alt birim ile hizmet veren laboratuvarda 47 parametrenin analizi gerçekleştiriliyor. Analizler, Samsun’da musluklardan akan suyun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerini taşıdığını ortaya koyuyor.
İÇME SUYUMUZ KALİTELİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Her alanda olduğu gibi içme suyu noktasında da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Söz verdiğimiz gibi içme suyu sorunu mahalle kalmayacak şehrimizde. Bir taraftan kırsal mahallelerdeki içme suyu sorununu çözerken bir taraftan da vatandaşlarımızın en kaliteli, en iyi suyu içmesinin çabasını veriyoruz. Yeni yaptığımız ve yenilediğimiz tesislerle içme suyumuzun kalitesini daha da artırdık. Laboratuvar sonuçları da bu kaliteyi kanıtlıyor” dedi. Musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içebileceğini söyleyen SASKİ Su Arıtma Dairesi Başkanlığı Laboratuvar Şube Müdürü Özgür Özcan, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği baz alarak analizlerimizi gerçekleştiriyoruz. Baz alınan 47 parametre analizinin tüm sonuçları olumlu. İnsanlarımız gönül rahatlığıyla musluktan su içebilir.17 ilçemizdeki 22 arıtma tesisimizdeki sular şebekeye verilmeden tüm analizleri bu laboratuvar da gerçekleştiriliyor. Ardından şebekeye veriliyor” dedi.
HAM SU KAYNAĞI OLMASI GEREKENİN EN İYİSİ
Merkez ilçeler olan Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum’un su ihtiyacının karşılandığı Çakmak Barajı ile ilgili değerlendirme yapan Özcan, “Merkez ilçelerde ham su kaynağı Çakmak Barajı. Yani kalite anlamında A1 sınıfına dahil bir su kaynağı. Olması gerekenin en iyisi olan bu su, arıtma tesisimizde arıtılıp kontrolleri yapılarak şebekeye veriliyor. Şebekeye verildikten sonra da kontrollerimiz devam ediyor. Depolardan numuneler alıyoruz. Şebekenin en uç noktası da dahil belirlediğimiz noktalardan numuneler alıyoruz. Analiz sonuçlarımızın tamamı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kriterilerine uygun. O yüzden bir kez daha şunu ifade edebilirim ki Samsun’da yaşayanlar içme suyu olarak musluk suyunu tüketebilirler” dedi.
Medine IRMAK
Adam samsunu tüketti hala savunan akılsızlar var yazık
Havza suyunuda analiz ettimi acaba sayın başkan..
Maşallah en pahalı suyu biz kullanıyoruz
Baskanimiz lütf etmis .bunun icin mi turkiyenin en pahali suyunu samsunlulara iciriyor.hemde mahkeme kararina muhalefet ederek.su zengini samsun a en pahali suyu icirmek altinda yatan sebeb nedir? Kamu ve halkin yararina midir? Irdelenmesi gerekir.