Samsun haber - Samsun'da mezbahane olmaması nedeniyle kasaplar, hayvan kesimlerini Diyarbakır, Elbistan ve Kastamonu'ya giderek yapıyor. Samsun'da mezbahane bulunmaması nedeniyle şehirde ise kaçak et kesimi yapıldığı gündeme geldi.
DİYARBAKIR’A GİDİLİYOR
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, mezbahane olmaması nedeniyle kasapların hayvan kesimlerini Diyarbakır, Elbistan ve Kastamonu gibi şehirlere giderek yapmak zorunda kaldığını açıklayarak, "Karadeniz'in incisi Samsun gibi bir şehirde 12 yıldır tam kapasiteli bir mezbahane olmaması gerçekten üzüntü vericidir. Kasaplar, mallarını şehir dışına giderek kesmek zorunda kalıyor. Bu durum hem yol hem de diğer giderlerin artmasına neden oluyor. Samsun'da mezbahane olmaması nedeniyle zaman zaman kaçak et kesimleri oluyor. Oda olarak bu gibi durumlara müdahale etmeye çalışıyoruz ancak mezbahane olmaması nedeniyle tam anlamıyla bu soruna dahil olamıyoruz. Kurban Bayramlarında insanlar hijyenik olmayan ortamlarda kurbanlarını kesiyorlar. Samsun'a artık acilen tam kapasiteli bir mezbahane yapılması gerekiyor" dedi.
AT-EŞEK ETİ VAR MI?
Kasaplar Odası Başkanı Şen, Gazete Gerçek'e yaptığı açıklamada, bazı şehirlerde gündeme gelen at-eşek eti kesildiğine yönelik haberlerle ilgili de değerlendirmede bulundu. Şen, mezbahane olmamasına rağmen Samsun'da at-eşek eti gibi kesimlerin olmadığını kaydetti. Oda olarak bu konuda hassas olduklarını vurgulayan Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen şunları dile getirdi: "Samsun'da tam 12 yıldır mezbahanemiz yok. Bu nedenle et kesiminde zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Kaçak et kesimi oluyor. Ancak at-eşek eti kesimi Samsun'da söz konusu değil. Samsun'da bir mezbahanemiz olsaydı buz kaçak et kesimine de izin vermezdik. Ancak denetim ortamı olmadığı için bu gibi durumlar yaşanabiliyor. Bu nedenlerle Samsun'a acilen tam kapasiteli bir mezbahane yapılması gerekiyor. Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde bulunan mezbahaneler yeterli ve elverişli değil."
Haydar ÖZTÜRK
Haydar ÖZTÜRK