Karadeniz halkının vazgeçilmez lezzeti hamsi, Samsun’da önceki gün gece itibari ile avcıların ağlarına takıldı
Balıkçı tezgahları ve Karadeniz insanının sofralarından eksik etmediği hamsi balığı, 2017 balık sezonunda kendini göstermeye başladı. Önceki gün gece itibariyle bol miktarda ağlara takılan hamsi, sabah saatlerinde tezgahlarla buluştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Evi esnaflarından meşhur balıkçı, Marul Ahmet lakabıyla ün salmış olan Ahmet Aydemir, Gazete Gerçek’e konuştu. Aydemir yaptığı açıklamada, “Bu sene inişli çıkışlı bir sezon yaşadığımız doğrudur. Bundan bir ay önce kendini gösteren çingene palamudu dediğimiz ufak palamutla başlayan balık sezonu, çok şükür hamsinin de tezgahlarımıza gelmesiyle iyi geçiyor. Hamsi balığı yöremizin vazgeçilmezidir. Gerek ızgarası, gerek tavası, gerekse de pilavıyla her sene adından söz ettirir ve sofralarımıza gelir. Bu sene birkaç hafta önce kendisini göstermesine rağmen, esas merhabayı dün dedi. Şu an hamsi balığında çok şükür bolluk var ve bu bolluk böyle devam edeceğe benziyor. Hamsi elbette Marmara denizinde de kendisini gösterdi fakat Karadeniz hamsisinin yerini tutmadı. Şimdilerde ise kendi hamsimizle buluştuk” dedi.
‘FİYATLAR MAKUL, VATANDAŞ KAÇIRMASIN’
Meşhur Karadeniz hamsisinin tezgahlara merhaba demesiyle birlikte artan satışlar balıkçıların yüzlerini güldürdü. Fiyat olarak 5 ile 10 lira arasında satılan hamsi yoğun talep alıyor. Açıklamalarına devam eden Aydemir, “Çok şükür hamsi bol. Fiyatlar da makul. 5 ile 10 lira arasında değişiyor. Tahmin ediyorum daha da bollaşırsa daha da düşecektir. Bu fiyat bu balık için normal. Çünkü hamsi gerçekten cam gibi, çerez gibi. Vatandaşlarımız ister tava yapsınlar, ister ızgara, isterlerse de pilav. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hamsinin şifasını, lezzetini kaçırmasınlar” dedi.
‘PALAMUT DEMİRBAŞ OLDU’
2017 balık sezonunun başladığı andan itibaren tezgahlardan inmeyen palamut, sezonun ilerlediği günlerde de yerini koruyor. Palamut balığı hakkında konuşan Aydemir, “Hamsi bir yana, palamut da bir yanadır. İkisinin lezzetleri mukayese edilemez. Samsunlular her ikisini de birbirinden ayrı tutar. Çok şükür bu sene palamutta da bolluk var. İri boy palamut tezgahlarımızı renklendiriyor. Tabi palamut balığı da bizim insanımız için hamsiden farksızdır. Buyursunlar gelsinler, palamut da bol. Vatandaş yeter ki balık yesin” şeklinde konuştu.
Serhat TÜRK
Güncel
21 Ekim 2017 - 09:57
Samsun hamsiye doyacak
Karadeniz halkının vazgeçilmez lezzeti hamsi, Samsun’da önceki gün gece itibari ile avcıların ağlarına takıldı
Güncel
21 Ekim 2017 - 09:57