“DİĞER PİDELERDEN FARKLI YÖNTEMLER KULLANILMAKTADIR”
Denetimin her yıl olduğu gibi bu yıl da şartnameye uygun yapıldığını ifade eden Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, "Coğrafi işarete sahip Çarşamba pidesi, ilçemizin kültürel değeri ve bizlere bırakılan mirasıdır. Kamunun öncülüğünde yıllardır süregelmiş bu yöresel ürüne sahip çıkılmalı, değeri korunmalıdır. Üretilen pidelerin en farklı yerel özelliği, pişirme kıvamı ve damak zevki açısından farklılık göstermesidir. Çarşamba pidesi yumuşak ve yaygın olup, yapımında unundan, kıymasına, tereyağından soğanın doğranış şekline ve mayasına kadar diğer pidelerden farklı
yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler Çarşamba pidesini ayrıcalıklı kılarak Çarşamba’ya özgü lezzetlerin başında gelmektedir" dedi.
GELENEKSEL LEZZETİN KORUNMASI BEKLENİYOR
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerle, Çarşamba pidesinin geleneksel lezzetinin korunması hedefleniyor.
Denetim ekibinde, Çarşamba Ticaret Borsası personelleri Oğuzhan Kılınç, Hümeyra Arı ve Elif İrem Gökmen, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisi Müdürü Reyhan Arslan, Çarşambalılar Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Gümüş ve Genel Sekreter Serpil Yılmaz, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Uğur Gencer, Çarşamba Belediyesi görevlisi Onur Öztürk ve Çarşamba Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İbrahim Fethi Sel yer aldı.
İHA