Samsun haber - Samsun’un Kavak ilçesinde belediye, mülkiyetindeki 31 taşınmazı satışa çıkarırken, 4 alanı da kiraya vermek için ihale düzenliyor. Kavak Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek ihaleler, ilçenin farklı mahallelerinde bulunan arsa ve gayrimenkulleri kapsıyor. İşte detaylar:
SATIŞA ÇIKAN TAŞINMAZLAR
Kavak’ta toplam 31 taşınmaz, 22 ve 29 Nisan 2025 tarihlerinde ihaleyle yeni sahiplerini bulacak. Büyükçukur, Çakallı, Bayraklı, Hacıllı gibi mahallelerdeki arsaların büyüklükleri 71 metrekareden 6 bin 914 metrekareye kadar değişiyor. Metrekare birim fiyatları 60 TL ile 2 bin 200 TL arasında olan taşınmazların muhammen bedelleri ise 25 bin 119 TL’den başlayıp 9 milyon 260 bin 592 TL’ye kadar uzanıyor. En yüksek bedelli taşınmaz, Hacıllı Mahallesi’nde 4 bin 209 metrekarelik bir arsa olarak dikkat çekiyor.
KİRALIK ALANLAR MEHMETPAŞA VE SOĞUKSU’DA
Satışların yanı sıra, Mehmetpaşa Mahallesi’nde 3 farklı taşınmaz ile Soğuksu Mahallesi’nde minibüs durak yeri olmak üzere 4 alan, 3 yıllığına kiraya verilecek. Aylık muhammen bedeller 2 bin TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Kiralama ihaleleri ise 29 Nisan 2025’te gerçekleştirilecek.
İHALE NASIL YAPILACAK?
İhaleler, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık artırma usulüyle Kavak Belediyesi’nin 3. katındaki İhale Komisyonu huzurunda yapılacak. Katılım için geçici teminat bedeli, taşınmazın muhammen bedelinin yüzde 3’ü olarak belirlendi. Satışlardan KDV alınmayacak, ancak masraflar alıcıya ait olacak.
KİMLER KATILABİLİR?
İhaleye katılmak isteyen gerçek kişilerden nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh belgesi, noter tasdikli imza sirküleri gibi belgeler istenirken, tüzel kişilerden ise ticaret sicil belgesi, vergi levhası ve yetkiliye ait adli sicil kaydı talep ediliyor. Dosya bedeli 1.000 TL olup, belgelerin 21 veya 28 Nisan 2025 saat 17:00’ye kadar teslim edilmesi gerekiyor. Kavak Belediye Başkanlığı, ihale iptal hakkını saklı tutarken, ilçede gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için bu fırsat dikkat çekiyor. Detaylı bilgi ve şartname, Kavak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden temin edilebilir.
Ersin SARIALİOĞLU

Ersin SARIALİOĞLU
İbrahim Saraçoğlu oğlunun heykel trasi yaptiriyorum diye milyoner yaptı :) ne paralar verdiler. Çıkıp kimse bişey demedi. İbrahim Saraçoğlu kaçak yapılardan tutun milyonluk borç bırakıp gitti. Şerif ün yerinde olsam heryeri ihale ile satarım. Borcu sifirlarim. Akp satmiyormu? Büyükşehir de satılmayan yermi kaldı ???? Saçma sapan yazıyorlar. Kardeşim kavak küçük yer ama ibrahim Saraçoğlu denilen kişinin verdiği zarar 2 tane kavak yapar. Boş yazıyorlar. Millete gina gelmiş. Akp yarişta hiç yoktu. Demekki herkes herşeyin farkında. Yoksa büyük fark ile akp ezilerek kaybetti. Şerif ün eski kurtlardan. Kimin ne halt yediğini o daha iyi biliyor. O kadar seçmen gerizekalimiydu 2 kat fark açarak Şerif ün seçti. Boş yorum boş haber yapmayın. Keşke heryeri satsa. Alanda kavaklı yapanda kavaklı. Gerisi boş. Görende Kavaki İstanbul sanacak ????????
Has Kavaklı. Önce şunu iyi bil. İbrahim başkanın oğlu olan Atıf kavağa heykel yaparken başkan Şerif Ün dü. 2014 seçimleri öncesi yaptırılmıştı. O zaman İbrahim Sarıcaoğlu başkan bile değildi. İstasyonda ki Yaşardoğu heykeli Şerif Ün tarafından yaptırıldı. Hatta Kültür Bakanlığından hediye olarak gelen heykeli Kavaklı bir Ressama faturalandırıp yeniden parasını almaya çalıştılar. Ama Ressam paranın yarısına el koydu. Onu da kaptırdılar.
Güzel insanlar gazeteci olarak hepinize saygımız var az çok bu işlerden anlayan biri olarak sadece soruma cevap almak istiyorum bir önceki dönem yer satışlarında böyle haberler yaptınız mı İbrahim başkan döneminde sayısını bilmediğimiz kadar yer satışı yapılmış ayrıca borcumuz yok diyerek miting meydanlarında konuşurken Şerif başkan devraldığında 140 milyon kadar borçla devralıp şuan 83 milyona kadar düşürdüğünü bilbordlarda tüm Kavaklı görüyor sadece elimizi vicdanımıza koyup eleştirilerimizi bile hakkıyla yapmamızın doğru olduğunu düşürüyorum saygılarımla
Cevdet senin omurganı yaratan Allah sürüngen olman icin yaratmadı biliyon demi.
Serif borcmu ödemiş serif önce yandaşlara kestiği karşılıksız faturaların hesabını versin... serif kavagin başına gelmiş en büyük beladır.. Osman atlinile iyi dalavere işler çeviriyor..