Samsun Haber - Samsun'un Kavak ilçesinde coğrafi işaretli ve kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti olan kaz tiridi sezonu başladı. Yöresel lezzeti tatmak isteyen ziyaretçiler, Kavak’a akın ediyor.
KAZ TİRİDİ KIŞ MEVSİMİNDE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Havaların soğumasıyla birlikte Kavak ilçesinde kaz tiridi hazırlıkları hız kazandı. İlçede özel olarak beslenen kazlar, kışın yağlanmalarının ardından kesiliyor ve asma, haşlama veya taş fırında saatlerce pişiriliyor. Bulgur pilavı ve yufka eşliğinde servis edilen kaz tiridi, sezon boyunca 7 bin kazın tüketildiği bir lezzet şölenine dönüşüyor.
TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN ZİYARETÇİ AKINI
Kaz tiridine olan yoğun talebi değerlendiren aşçı Dilek Sezer, "Tirit sezonumuz açıldı. Coğrafi işaret almış kaz tiridimizi tatmak için Samsun'un diğer ilçelerinden ve Türkiye’nin farklı noktalarından misafirlerimiz geliyor. Özellikle Amasya, Çorum, İstanbul ve Ankara’dan gelen müşterilerimiz çok fazla" dedi.
KAZ TİRİDİNİN FİYATLARI VE YOĞUN TALEP
Günlük 50-60 kaz pişirdiklerini belirten Sezer, hafta sonları bu rakamın 200’e kadar çıktığını ifade etti. Sezon boyunca yaklaşık 7 bin kaz tüketildiğini söyleyen Sezer, "Kaz tiridi porsiyonu 500 TL, bütün olarak ise 4 bin TL’den servis ediyoruz. Bütün bir kaz tiridi 8 kişiyi rahatlıkla doyurabiliyor. Talep o kadar yoğun ki bazı günler rezervasyon bile alamıyoruz" dedi.
DHA