Genellikle özel günlerde hamur, nohut ve tavuk eti ile hazırlanan Haluçka çorbası, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde yüzyıllardır tüketiliyor. Kooperatif üyeleri, bu lezzeti günlük menülerine ekleyerek çorbanın bilinirliğini artırmayı hedefliyor.
Kooperatif Başkanı Şehri Dilek, Haluçka çorbasının mevsimine göre kaz veya tavuk eti ile hazırlandığını ve köylerde kadınlar tarafından imece usulü yapıldığını belirtti. Dilek, "Bu lezzeti gün ışığına çıkarmaya çalışıyoruz. Ninelerimizden öğrendiğimiz şekilde bu lezzeti unutturmamak ve tanıtımını yapmak için çaba gösteriyoruz" dedi.
COĞRAFİ İŞARET İÇİN BÜYÜK BİR ADIM
Kooperatif, Haluçka çorbasına coğrafi işaret alarak çorbanın hem ülke içinde hem de dünyada tanınmasını amaçlıyor. Havza Yerel Eylem Grubu ile yürüttükleri proje kapsamında başvurularını tamamlayan kooperatif üyeleri, kısa süre içinde coğrafi işaret almayı bekliyor.
AA
AA