Samsun Haber - Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Metin Koç, hobi olarak başladığı arıcılık işinde kovan sayısını 25’e çıkartarak yıllık 500 kilo bal üretmeye başladı.
Koç, Halk Eğitim Merkezi'nde aldığı eğitimlerle arıcılığı bilinçli şekilde yaparak bal kalitesini artırdı. Ayrıca çiftliğinin önüne lavanta dikerek balın kalitesini daha da yükselttiğini belirten Koç, ürettiği balı kilosu 400 TL'den satarak hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
LAVANTA DİKEREK BAL KALİTESİNİ ARTIRDI
Metin Koç, arıların yayılımını artırmak ve bal kalitesini yükseltmek amacıyla çiftliğinin önündeki 2 dönüm alana lavanta diktiğini ifade etti.
İHA