Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Ayten Gümüşoğlu, kazandığı ekmek parasıyla hem evini geçindiriyor hem de bu yıl üniversiteyi kazanan kızının eğitim masraflarını karşılıyor. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan Gümüşoğlu, mesleğine daimi olarak devam etmek istiyor.
HER SABAH 07.00'DE MESAİYE BAŞLIYOR
Samsun’da yaşayan Ayten Gümüşoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde temizlik görevlisi olarak görev yapıyor. Sabah saat 07.00’de mesaisine başlayan Gümüşoğlu, sokakları, caddeleri ve parkları süpürerek görevini sürdürüyor. İşini severek yaptığını belirten Gümüşoğlu, eşinden boşandığını ve üniversiteye başlayan kızını okutmak için mücadele ettiğini ifade etti.
"KIZIMA DAHA İYİ BİR GELECEK SUNMAK İSTİYORUM"
TYP kapsamında çalıştığını ve bu programın sona erdiğini belirten Gümüşoğlu, "Cumhuriyet Caddesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. Bugün TYP sona eriyor, inşallah daimi olarak çalışmaya devam etmek istiyorum. Kızımın geleceği için bu iş benim için çok önemli. Tek başıma evimi geçindiriyorum ve kızımın eğitim masraflarını karşılıyorum. Kışın soğuğu ve yazın sıcağı zorlasa da işimi severek yapıyorum" dedi.
TEMİZLİKTE DUYARLILIK ÇAĞRISI
Sokakları temiz tutmanın yalnızca temizlik görevlilerinin değil, herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Ayten Gümüşoğlu, "Yapraklar, sigara izmaritleri ve çöplerle uğraşıyoruz. İnsanlardan yerlere tükürmemelerini rica ediyorum. Çok mide bulandırıcı bir durum oluyor. Herkes biraz daha dikkatli olursa işimiz daha kolay hale gelir" şeklinde konuştu.
İHA
İHA