Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılma potasında yer alan Samsunspor, 2025 yılına hücumda kötü bir performans sergiliyor. Bu yıl çıktığı 14 karşılaşmada sadece 6 galibiyet alabilen Karadeniz ekibi, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle istikrar sorunu yaşadı. Kırmızı-beyazlılar, 2024 yılındaki atak futbolundan uzak bir görüntü sergilemesi istatistiklere yansıdı.
EN KÖTÜ İKİNCİ Alanyaspor VE SAMSUNSPOR
Samsunspor, Süper Lig'de 2025 yılında en az isabetli şut çeken üç takımdan biri oldu. Yalnızca 48 isabetli şutta kalan Karadeniz ekibi, bu kötü istatistikte sadece Adana Demirspor (38) daha düşük performans gösterdi. Samsunspor deplasmanda karşılaşacağı rakibi Alanyaspor ile aynı sayıda isabetli şut çekerek ligdeki en kötü şut isabeti olan ikinci takım ünvanını paylaştı.
Ersin SARIALİOĞLU
Uzaktan şut denemesinde de herhalde ADS'den bile kötüyüzdür.Gol olması için Topun Rakip Kaleye gönderilmesi gerektiğini bilmiyor galiba bizim oyuncular.Gerçi atak oyununu Thomas Reis çeşitlendiremediği için de Rakiplerin bize karşı önlem alması kolay oluyor,dolayısıyla da pozisyon bulmakta sıkıntı çekiyoruz.Öte yandan Marius gibi bir kazma da alternatifsiz Golcün ise neresinden tutsan elinde kalıyor.Thomas Hoca ve Fizik Kondisyon ekibinin ilk yarıdaki normal üstü başarısı olmasaydı bugün Kadro planlamasının ne kadar kötü yapıldığını konuşur olacaktık.Başkan Yüksel yıldırım bu başarıyı kendine mal etmesin,Oyuncu ve Teknik Kadronun kapasitesinin üstüne çıktığı için bu lig sıralaması oldu.Artık diğer Takımlar fiziksel olarak bizim seviyemizi yakaladığı için Kadronun yetersizliği gün ışığına çıktı.Bundan sonra tek yapılabilecek bir Hamle var Kulübün yapabileceği.Avrupayı gerçekten istiyorsalar Avrupa Kupası hedefine Endeksli yeni bir Prim açıklamak.Gelecek Sezonlarda belki bu Şans gelmez.