29 iş yerinin denetlendiği uygulamada kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihlerini ve saklanma koşullarını, mutfak alanlarındaki hijyen koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ve depolanma şartları, çalışanların temizliği, giyinme odaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol edildi. İşletmelerin uymakla sorumlu olduğu tüm kuralları denetleyen ekipler, üç işyerine hijyen kriterlerine uygun çalışmadığı için eksiklerin giderilmesi için süre tanındı. İki işyerine ise ruhsatsız işyeri açma ve çalıştırmaktan yazılı ihbarla para cezası kesildi. Özellikle gıdaya yönelik denetimlere büyük hassasiyet gösterdiklerini kaydeden İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, “İlkadım ilçemiz şehrimizin tanıtımı ve turizm açısından önemli bir noktaya sahip. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimiz periyodik olarak devam etmekteyiz. Hijyen kurallarına uyarak vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutan esnaflarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Resul BEŞİKÇİ
Güncel
09 Ekim 2019 - 13:29
Sıkı denetim
İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren lokanta ve restoranlarda hijyen ve ruhsat denetimleri yaptı.
Güncel
09 Ekim 2019 - 13:29