İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Ağrı'da gerçekleşen operasyon sonucunda bölücü terör örgütü (BTÖ) üyeleri hakkında önemli gelişmeler yaşandı.
Operasyon sırasında sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ile örgüte katılacağı değerlendirilen 1 şüpheli yakalandı ve tutuklandı. Ayrıca, bu iki kişinin Ağrı'da Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. ve şoförü tarafından getirildiği tespit edildi.
Bakan Yerlikaya, BTÖ üyesi terörist Hazal Karabey ve terör bağlantılı R.T.'nin kimlikleri ve iş birlikçilerinin tespit edildiğini açıkladı. Bu iki şüphelinin, Ağrı'ya milletvekili H.B. adına tahsis edilmiş bir araçla getirildiği Plaka Tanıma Sistemi kayıtları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile belirlendi. Şoför Y.N. tutuklanırken, milletvekili H.B. hakkında ise soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ifade edildi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, terör ve terör iş birlikçilerine yönelik operasyonların süreceğini belirtti ve bu gelişmelerin güvenlik güçlerinin kararlılığı ve etkin çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Haydar ÖZTÜRK
Asayiş
14 Ekim 2023 - 15:30
Şok olay! Teröristler milletvekilinin makam aracından çıktı!
Şok olay! Teröristler milletvekilinin makam aracından çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sınırda yakalanan iki teröristin bölgeye AĞrı milletvekilinin makam aracı ile getirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.
Asayiş
14 Ekim 2023 - 15:30