CHP erken seçim startını 23 Mart’ta yapacağı "ön onay" ile başlattı.
Evet, bu aslında bir "ön seçim" değil, CHP tabanının istediği adayın "ön onayı" olacak ve mevcut üyelerin yüzde 50+1'ini alırsa Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı meşrulaşacak. Tek aday olursa bunun adı "ön onay" olacak ama muhtemelen başka "tavşan" adaylarda çıkacak ki "ön seçim" diyorlar. Bakalım kimler çıkacak!
Baykal partiyi yeniden siyasete soktu ve önünde biat edenler cenazesine bile katılmadı, Cumhurbaşkanımız olmasa az kalsın cenazesi kalmayacaktı.
Ekmeleddin’i söylemeye gerek yok.
İnce için, Kılıçdaroğlu kurmaylarının o dönem genel merkezde "mahallenin de..." dediklerini duydum.
Kılıçdaroğlu genel başkan iken önünde eğilenler, bugün "kripto AKP"li diyorlar.
İmamoğlu, bu genel başkan ya da aday harcayan CHP'liler ile yol alamayacağını biliyor.
Sözün özü bir risk var, adaylığı onaylanır ve iyi işler yaparsa karşı taraf, kötü olursa bizim taraf Sayın İmamoğlu'nu yıpratacak. Bunun hastalığı vb. riskleri var, bir de bu stres altında önceki adaylarımızın başına gelen gelmesin diye dua edeceğiz.
Birde her kanalda "CHP kurultayının şaibe" konusu var, kurultaydan önce "halkın umudu Kılıçdaroğlu" diyenler, bugün Kılıçdaroğlu ihraç edilsin diyor.
20 Ağustos 2024'te "Ne çektin be" yazısını yazdığımda beni disipline verenler oldu. Dün "halkın umudu Kılıçdaroğlu" diyenler, bugün "halkın umudu CHP" diyorlar ama yarın bu umut "Özel" mi, "İmamoglu" mu hangisi olacağına henüz karar vermemişler ki olmayan seçimi bekleyip, koltuk pazarlığına göre yeni slogana dahil olacaklar.
CHP'de koltuk bulan kişilerin profili nasıl onu anlatayım. Ona göre "şaibe" konusuna siz karar verin;
3-5 kişinin olduğu ahbap grubunda o "onu aldı, bu onu verdi" muhabbeti ile nasıl koltuğunu koruyacağı hesabı yapan ve parti içi entrikalar ile liste dizaynı yapan, kalabalık parti grubunda bu işin yanlış olduğunu söyleyip, nasıl olması gerektiğini söyleyen ama binlerce seçmenin veya medyanın karşısına geçtiğinde ise "bizim ülkeyi kuran partimizde şaibe olmaz" diye kendi sözüne bile inanmayan bir profil ile karşı karşıyayız. Şöyle bir söz var; “İçimizde o kadar yüzsüz insanlar var ki iki yüzlülere muhtaç kaldık."
Bunu görenler ise sadece milletvekili aday adayı olanlardır ki hepimiz bizzat gördük. Koltuklarını nasıl koruyacaklarını, listede nasıl yer alacakları endişesini tüm vekillerin gözlerinin içinde gördük. 7 dönem vekilleri olan parti bunun kanıtıdır.
İmamoğlu üyelerin yüzde 50+1 oyunu alır, ön onaydan geçerse bu yüzsüzler ile devam etmemesi gerektiğini biliyor. Ben onlara katran diyorum, temizlemeye kalksan, temizlemek isteyenin üstüne bulaşıyor. Böylece hep bana sorulan, ‘Siyaseti bıraktınız mı? Niye ortalıkta yoksunuz?’ sorularının yanıtını da vermiş olalım.
Biz hiçbir şey beklemeyen, çocuğunu ya da kendisini belediyede asgari ücretle işe başlatma ufku olmayan insanlar katrana bulaşmadan beklemede olacağız. Ve henüz CHP'de değişim başlamadı, çünkü "katranı kaynatsan olur mu şeker....."
Sağlıkla kalın...
BİLİNÇ BELLEK KALEM GÜCÜ , TUTARLILIĞINA SELÂM SAĞLIK... AMA YİNE DE MEMLEKET GELECEK KAYGIMIZLA HAKLI GEREKLİ YORUMLARINIZ / FARKINDALIK YARATMANIZ ÇOK DEĞERLİ...SAYGI SEVGİ SELÂMLA... UYARI
HAYIRDIR ...? SOYADINA GÖRE Mİ YORUM YAPACAKSIN..?
Muhalefete muhalif yazılarda yine bugün.....Son cümle niyetin dışa vurumu olmuş...!
Son cümle yerini bulduğuna sevindim. Soyadını yazma cesaretin mi yok, soyun mu yok?