Yemek yaparken bazen aksiliklerle karşılaşılabiliyor. Özellikle yemeklere eklenen fazla tuz yüzünden yemeğin tüm lezzeti yok olabiliyor. Tuzu fazla kaçan yemeklerin lezzetini dengelemek için uygulayabileceğiniz pek çok pratik yöntem bulunmakta. Tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmak için yöntemler belli oldu.
BİRKAÇ DİLİM PATATES
Yemeğe birkaç dilim patates ekleyip bir süre pişirin. Patates, fazla tuzu emer. Piştikten sonra patatesleri çıkarabilirsiniz.
SIVI YEMEKLER İÇİN ÇÖZÜM
Çorba veya sulu yemeklerde su, süt veya krema gibi tuzsuz malzemeler ekleyerek tuz yoğunluğunu azaltabilirsiniz.
AZ MİKTARDA ŞEKER YA DA LİMON SUYU
Çok az miktarda şeker ya da limon suyu ekleyerek tuz tadını dengeleyebilirsiniz. Ancak miktarı abartmamak önemlidir. Tuzsuz Garnitür Eklemek: Yemeğinize tuzsuz pirinç, bulgur ya da sebze gibi ek malzemeler ekleyerek tuz oranını azaltabilirsiniz.