İstanbul'da meydana gelen kazada 1 kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur’un ABD'deki yargı süreci sürüyor.
Kazanın ardından annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Cihantimur, dört aydır tutuklu bulunuyor. Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde yapılan duruşmalarda Türkiye'ye iadesi konusu ele alınıyor. Son olarak, ABD vatandaşı olan Cihantimur, Boston’da Yargıç Donald Cabell'in karşısına çıkacak.
İade Davasında Son Durum
Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin suçun bir kaza olduğunu savunarak Türkiye’ye iadesine karşı çıkıyor. Avukatlar ayrıca Cihantimur’un gözetim altında tutulduğu cezaevinde kötü şartlarla karşı karşıya olduğunu ve psikolojik durumunun kötüye gittiğini belirtti. İade talebine karşı çıkan savunma makamı, müvekkillerinin ABD'de kalmasını sağlamak için kefaletle serbest bırakılma taleplerini de gündeme getirdi. Ancak hakim, kaçma riski olduğu gerekçesiyle kefalet başvurusunu reddetti.
Tartışmalar Devam Ediyor
Savunma ekibi, Cihantimur’un gözetim altındaki koşullarının kötü olduğunu öne sürerek farklı bir cezaevine naklini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul ederek, Cihantimur’un New Jersey eyaletindeki bir cezaevine nakline karar verdi. Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği ise Yargıç Cabell’in incelemelerinin ardından açıklanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: