Yüksek elektrik faturaları dolayısıyla tartışmalar devam ederken, 2.1 milyon ailenin faturalarını ödemek için destek aldığı ortaya çıktı. Sözcü’de yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “1 Mart 2019'dan beri ayda 2.1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68-137 TL arasında elektrik tüketim desteği veriyoruz” dedi.
‘TÜKETİM DESTEĞİ VERİYORUZ’
Yüksek elektrik faturaları dolayısıyla tartışmalar devam ederken, 2.1 milyon ailenin faturalarını ödemek için destek aldığı ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “1 Mart 2019'dan beri ayda 2.1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68-137 TL arasında elektrik tüketim desteği veriyoruz” dedi.
‘İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALINDI’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise “Yarattıkları yoksulluğu bir lütuf gibi sunan bakan, 2.1 milyon haneye verilen elektrik tüketim desteğinin 30 katından daha fazlasının özel elektrik üretim şirketlerine ‘destekleme' adı altında verildiğini bilmiyor mu” dedi. Akın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyarıları üzerine iktidarın yıllardır gizlediği veriyi Yanık'ın itiraf etmek zorunda kaldığına işaret etti.
‘DEĞİŞTİRECEĞİZ BU DÜZENİ’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Ülkemize çok yazık ettiler. Bilgiyi yıllardır gizliyorlardı ama bugün öğrendik ki; 2.1 milyon ailemiz, yani yaklaşık 8 milyon insanımız hanesinin elektrik parasını ödeyemiyor. Bu böyle gitmez. Değiştireceğiz bu düzeni” mesajını paylaştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: