Malatya’da meydana gelen depremin ardından alınan tedbirler kapsamında, Malatya ve Elazığ'daki okullar bir gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği ön planda tutularak 16 Ekim 2024 tarihinde eğitim-öğretime ara verildiği duyuruldu.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Malatya Valiliği, depremin ardından yaptığı resmi açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İlimiz genelinde örgün, yaygın ve özel öğretim kurumları dahil olmak üzere eğitim öğretime 16.10.2024 tarihi itibarıyla bir gün ara verilmiştir."
Deprem sonrası, olası artçı sarsıntılar ve güvenlik değerlendirmeleri sürerken, eğitim kurumlarında yapılacak hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar öğrencilerin evde kalması gerektiği belirtildi. Yetkililer, bölgedeki vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: