Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı sonrasında başlayacak ilçe ve il kongreleri öncesinde il başkanlarını, kadın ve gençlik kolu başkanlarını 1 Temmuz'da kampa alıyor
Meclis’teki ilk grup konuşmasında AK Parti için artık çıtanın daha da yukarı çıktığını vurgulayarak teşkilatlarda yenilenme sinyali veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisini 1 Temmuz’da kampa alıyor. Kampa, 81 ilin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının il başkanları gidecek. Yeniden genel başkan olduktan sonra partisiyle ilgili olarak 'Metal yorgunluğu var’ tespitinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz’da teşkilatını kampa alacak. Afyonkarahisar ya da Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek kampa, 81 ilin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının il başkanları katılacak.
TEŞKİLATLARDA REVİZYON
1 Temmuz’daki kampta, 6. olağan büyük kongre öncesinde gerçekleştirilecek teşkilat revizyonu ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da yapılması planlanan seçimlerin daha öncekilerden zor olduğunu ifade ederek, 'Yüzde 50 artı 1 oy alamayan iktidar olamayacak’ diyecek. Bu nedenle toplumun tümüne hitap eden bir söyleme, halkla bire bir temasa, sahada olmaya ihtiyaç olacağını kaydedecek olan Erdoğan, teşkilatlardan daha çok çalışmalarını isteyecek. Kampta, Erdoğan’a tüm teşkilatların güncel durumları hakkında bilgi verilecek. AK Parti’de yapılan planlamaya göre, ana kademe, kadın ve gençlik kollarının kongreleri 2017 sonuna kadar tamamlanacak. 2018’de 3 kademede seçim gerçekleştirilecek. Erdoğan, bir kez daha genel başkan seçilecek, kadın ve gençlik kolları genel başkanları da belirlenecek.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: