Mart 2026 arsa fiyatı verilerine göre Türkiye’de en yüksek artış %75’i aşarak Bingöl’de görüldü. Büyükşehirler düşük artışta kalırken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri yatırımda öne çıktı.
ARSA PİYASASINDA DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞ
Türkiye genelinde imarsız arazi (tarla, bağ, bahçe) piyasasına ilişkin Mart 2026 verileri açıklandı. Veriler, arsa fiyatlarının genel olarak yükseldiğini ancak artış hızının enflasyonun gerisinde kaldığını ortaya koydu.
Bu durum, yatırımcıların bölgesel farklara daha fazla odaklanmasına neden oldu.
EN ÇOK ARTIŞ DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA
Verilere göre arsa fiyatlarının en hızlı yükseldiği bölgeler Doğu ve Güneydoğu Anadolu oldu. Özellikle altyapı yatırımları, göç hareketleri ve düşük başlangıç fiyatları bu bölgelerdeki artışı destekledi.
Öne çıkan iller arasında Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri ve Şırnak dikkat çekti.
ARSA FİYATLARI EN ÇOK ARTAN İLLER
Mart 2026 verilerine göre en yüksek artış gösteren ilk 15 il şöyle sıralandı:
Bingöl: %75,11
Diyarbakır: %74,06
Hakkâri: %73,79
Şırnak: %68,93
Kırşehir: %60,33
Tunceli: %49,69
Uşak: %41,55
Nevşehir: %36,79
Bolu: %33,48
Şanlıurfa: %30,34
Elazığ: %29,82
Hatay: %27,89
Trabzon: %27,86
Giresun: %27,45
Muş: %27,00
BÜYÜKŞEHİRLER GERİDE KALDI
Türkiye’nin üç büyükşehrinde arsa fiyat artışları daha sınırlı kaldı:
İstanbul: %20,27
İzmir: %15,02
Ankara: %10,34
Bu tablo, büyükşehirlerdeki arsa piyasasının daha doygun hale geldiğini gösterirken, yatırımcı ilgisinin ikinci ve üçüncü bölge illerine kaydığını ortaya koyuyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: