Samsun'un Bafra ilçesinde asırlık tarihi olan örf, adet, gelenek ve görenekleri yaşatma adına geleneksel olarak her yıl ramazan ayı içerisinde yapılan, vatandaşların sofralarında eksik etmediği tarihi tahinli ramazan pideleri bu yıl da sofralarda yerini alıyor. Bafralı fırıncılar, korona virüsüne rağmen önlemlerini alarak tarihi pidenin üretimine devam ediyor.
‘GELENEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’
Bafralı pide ustası Muhammet Özdemir, “Bizler atalarımızdan kalan örf adet, gelenek ve görenekleri sürdürme adına bu yılda tahinli pidemizin üretimini sürdürüyoruz. Korona virüsüne karşı aldığımız önlem ve tedbirler neticesinde geçmişi asırlık tarihe dayanan tahinli ramazan pidesini pişiriyoruz” diye konuştu.
Ebubekir YILMAZ
Güncel
08 Mayıs 2020 - 03:16
Asırlık tahinli pide sofralarda yerini alıyor
Samsun’un Bafra ilçesinde her ramazan ayında geleneksel olarak hazırlanan tahinli pide, bu yıl da sofralarda yerini alıyor
Güncel
08 Mayıs 2020 - 03:16