Samsun'un Bafra ilçesinde asırlık lezzet kütküt helvası, şeker, limon tuzu ve çöğen kökünden oluşan geleneksel tarifiyle damakları tatlandırıyor. İlçedeki helva ustalarından Fatih Cılboğlu, 1953 yılında dedelerinin kurduğu fabrikada eski usulle helva üretimini devam ettiriyor. Cılboğlu, yaptığı açıklamada, Bafra'nın kütküt helvasının meşhur olduğunu, atalarından öğrendikleri tarifle eski lezzeti yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Helva ustası Selami Ali de helvanın yapımı hakkında şu bilgileri verdi: "Toz şeker ve limon tuzunu 150 derecede kaynatıp çögen kökü ile beyazlatır kıvamına getiririz, daha sonra pişme kıvamına kadar pişirir fıstıkla terbiye eder tavalara dökeriz. Soğutmaya bıraktıktan sonra yaklaşık bir saat sonra yeme kıvamına gelmiş olur." AA
Güncel
19 Haziran 2020 - 11:49
Bafra'nın meşhur 'kütküt helvası'
Güncel
19 Haziran 2020 - 11:49