Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, bafra Ovası'nda 350 bin dekar alanda sebze üretimi yapıldığını söyledi.
Karpuzun kavundan daha maliyetli bir ürün olduğunu belirten Tosuner, "İşçisi, naylon örtüsü, fidesi, ilacı, gübresi, damlama sulaması derken maliyetler yükseliyor. Dekar başına maliyeti 13 ila 15 bin lirayı buluyor." dedi.
Bafra Ovası'nda yaklaşık 120 bin dekar alanda kavun, karpuz ve yaz sebzelerinin üretileceğini anlatan Tosuner, "Çiftçilerin en büyük desteği girdi maliyetlerinde, sınırsız destek verilmesini istiyoruz. 85 milyon nüfuslu Türkiye'nin tüketeceği tüm gıdaları üretecek araziye sahibiz." ifadesini kullandı.
Tosuner, kavun ve karpuzun hava şartlarına bağlı
AA
SAMSUN HABER
Yayınlanma: 04 Mayıs 2024 - 13:05
Bafra Ovası'nda karpuz fidelerinin dikimine başlandı
Samsun'da, Bafra Ovası'nda ilk karpuz fideleri, toprakla buluşturuldu.
SAMSUN HABER
04 Mayıs 2024 - 13:05