Antalya’da, beyin kanaması geçiren iki hasta, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kasıktan girilerek kafatasları ve beyinleri açılmadan endovasküler yöntemle tedavi edilerek sağlıklarına kavuştu.
Antalya’da yaşayan 48 yaşındaki erkek hasta Şerif Özkan, 5 Şubat 2014 günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(AEAH) Acil Servisi’ne şuuru kapalı bir şekilde getirildi. Burada hastaya beyin cerrahi uzmanı Dr. Ramazan Uyar tarafından beyin kanaması geçirdiği teşhisi konularak yoğun bakıma alındı. Radyoloji Bölümü Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mert Köroğlu ve ekibi tarafından hastanın çekilen beyin anjiyografisinde, beyin atardamarında 6 milimetrelik bir baloncuk tespit edildi. Beyin Cerrahisi ve Girişimsel Radyoloji Anevrizma Konseyi tarafından alınan kararla hastanın beyin atardamarındaki 6 milimetrelik baloncuk 3 saat süren endovasküler girişimsel işlemle kasıktan girilerek kafatası ve beyin açılmadan tedavi edildi. Yeniden hayata döndürülen Şerif Özkan’ın takip ve tedavisine devam edildiği, hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.
Fethiye’den 14 Şubat 2014 tarihinde AEAH sevk edilen 71 yaşındaki kadın hasta Şahane Ulusoy, beyin cerrahi bölümüne yatırılarak takibe alındı. Dr. Ramazan Uyar tarafından beyninde baloncuk tespit edilen hastaya, Prof. Dr. Mert Köroğlu ve ekibi tarafından kasıktan girilmek suretiyle beyin ve kafatası açılmadan endovasküler girişimsel işlem uygulandı. Başarıyla geçen operasyonun ardından hastanın sağlığına kavuştuğu bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: