Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl’de yaşanan 4.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir uyarı geldi. Görür "Bingöl büyük deprem beklediğimiz bir yer. Deprem KAF üzerinde. Hem KAF hem de NAF tarafında yüklenen bir bölge. Deprem dirençli kentler çalışmaları hızlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
NACİ GÖRÜR’DEN UYARI
12,79 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı çevre illerde de hissedilirken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den şaşırtan bir uyarı geldi.
“DEPREM DİRENÇLİ KENT ÇALIŞMALARI HIZLANMALI”
Görür, X sosyal medya hesabından Bingöl depremine yönelik değerlendirme yazısı paylaştı. Görür şunları yazdı; "Dinarbey-Yedisu/Bingöl'de 4,8 deprem oldu. Büyük deprem beklediğimiz yer. Deprem KAF üzerinde. Hem KAF hem de NAF tarafında yüklenen bir bölge. Deprem dirençli kentler çalışmaları hızlanmalıdır." ifadesini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: